İşletmeciler de finansçı olabilir...

Lise 3. sınıftan beri finansçı olacağım ben diye ortalıkta geziyorum. Bu yüzden zaten iktisat değil de işletme yazdım. Kafamda çünkü finans ekonominin değil, işletmenin bir alt alanıydı. ODTÜ yaz kampına geldiğimde tanıştığım finans hocaları gibi olmak istiyordum ben de işte, onlar da işletme bölümü mezunuydular. ODTÜ İşletme hedefledim, e geldik bölüme süper. Hazırlıkta Valuation dersine gidiyorum, amanın yarısını anlamıyorum ama diğer anladığım yarısı muazzam. Sabahın 8.40'ında haftada iki gün bir 3.-4. sınıf bölüm seçmelisini heyecanla en önde dinliyorum.

Sonra birincı sınıf oldum, koca yıl içinde finans geçen tek dersim Financial Accounting. Diğer dersleri de yapıyorum ama en çok ona yükseğim. E 2. sınıf olduk, bitti koca 2 yıl ben hâlâ bu muhasebe dersinin üstüne Mikroekonomi (aman hem de nasıl keyifli bir Mikroekonomi canım Seza Hocam'dan) ve finansa giriş dersi almışım... Beni bir panik sardı. Geliyor 4. sınıf, geliyor PhD başvuruları... 3. sınıfın birinci dönemi de sadece Corporate Finance aldım, Erasmus'a gideceğim diye...

Sonra sandım ki, biraz da PhD programlarının vereceği dersler yüzünden, ben işletme bölümünden mezun olup da finans doktorasına gidemem... Matematik yan dalı? İlk dersinden kaldık, zaten bilgisayar yan dalı diye tutturduğumuzdan bir de 2. sınıfın sonunda ancak başladık... Zamanında bitmeyecek bile.

Aşırı parlak zekamla Erasmus'ta ekonomi dersleri almaya karar verdim. Ekonometriler, dinamik ekonometriler (evet, normalini hallettim dinamiği kaldı), matematiksel ekonomiler... Neler neler... Tabii hiç düşünmüyorum ben bu derslere yetecek kadar istatistik, algebra biliyor muyum diye... İlk kez yurt dışına çıkıyorum, çok aşık olduğum bir adamı geride bırakıyorum uzak mesafe ilişkisi tutmuş yakamdan, yepyeni bir ortam... Hırs gözümü bürümüş, çok acil lisans sonrası Amerika'da doktoraya başlamam lazım.

Erasmus çok zor geçti ama bu kez The Office dizisindeki gibi "Her başarısızlık bir ders değildir, bazen sadece kaybedersin" durumu olmadı. Dersimi aldım. Şunu fark ettim, Investment Management dersinde bugün. Ben finansçı olmak istiyorum ve aldığım işletme eğitimi bunun için çok güzel bir temel. Sadece benim yürümek istediğim bu yolları benim yürüdüğüm yerlerden birisi yürümemiş diye endişe duyuyorum ben.

Bugün sabah ODTÜ İşletme bölümünün okuma odasında Adil Hocam'ın verdiği Event Study konulu makaleyi okurken ve Investment Management dersinde yapacaklarımızı dinlerken Nuray Hocam'dan gördüm ki, ben doğru yerdeyim. Sadece gidecek daha çok yolum var ve bunları yavaş yavaş, sindire sindire gitmek gerekiyor...

Yol o kadar keyifli ki bu derslerde, sanırım ben buna hazırım. Öğrenci olmayı ve finans dersleri almayı çok seviyorum.